Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν βοηθούν το περιβάλλον

http://careyourplants.blogspot.gr/
Όσοι αγοράζουν ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα αντί για αληθινά πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το περιβάλλον, όμως αυτό ισχύει μόνο αν στολίζουν το ίδιο δέντρο για περίπου δύο δεκαετίες, υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πως από την καλλιέργεια, τη μεταφορά και τη διάθεση αληθινών δέντρων για τα Χριστούγεννα παράγονται τρία κιλά διοξείδιο του άνθρακα, ενώ από την κατασκευή ενός ψεύτικου δέντρου παράγονται κατά μέσο όρο 48 κιλά.

"Θα πρέπει το ψεύτικο δέντρο να χρησιμοποιείται για περίπου είκοσι χρόνια για να έχει το ίδιο αποτύπωμα άνθρακα με ένα αληθινό δέντρο", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βικτόρια Γκάβιν Τζένινγκς, ο οποίος χρηματοδότησε την έρευνα.

Ο ίδιος επισήμανε πως το ιδανικό θα ήταν όσοι θέλουν να προστατεύουν το περιβάλλον να χρησιμοποιούν τα Χριστούγεννα έλατα φυτεμένα σε γλάστρες.

Στη Βρετανία, ήδη πολλοί καλλιεργητές νοικιάζουν τα έλατα στους πελάτες τους. Όταν περάσουν τα Χριστούγεννα τα δέντρα επιστρέφονται και ξαναφυτεύονται.
http://www.skai.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου